Koratringen loggaKoratringen loggaKoratringen logga

Utseende

100921profil_black.jpg Silverskimrande och muskulös

Koratens kropp er både smidig og kompakt. Den er skapt til hurtighet og utholdenhet med en spenstig og eleganse som få katter har.En korat är tyngre än den ser ut att vara.Hodet er kraftig slik man ser det hos villkatter. I den tette jungelen har kroppens myke linjer hjulpet Koraten til lydløst og ubemerket å jakte etter mat. Koratens lydømfintlighet har ført til at den ble særlig satt pris på som "vakthund" i de fjerntliggende landsbyer i Thailand. Pelsen er kort og glattliggende, blå med sølvtipping over hele. Der hvor pelsen er ekstra kort på beina, snuten og ørene, vil sølvskimmeret bli forsterket. Det finnes altså bare en farge på rasen. Koraten er sølvblå fra fødsel til død. En katt med en annen farge er ingen Korat!

Hjärtformat ansikte och varmgröna ögon

Øynene, som er store og lysende, har også vært til hjelp under jakten. De varierer i farge fra å være gyldengrønne i dagslys til å ha en klar varmgrønn glød om natten. En korat har oftast bärnstensfärgade ögon som ungkatt och tar ofta 2-5 år på sig att utvecklas till den grönaste färgen. Kattens store øyne er beskyttet av en benkam som går over øynene og ned til de brede kinnbena. Det er denne "øyebrynskammen" som gir Koraten det spesielle hjerteformede ansiktet. Den korte lett nedoverbøyde nesen og det velutviklede nesepartiet med hake understreker hjerteformen. Over øyebrynskammen er det en fordypning eller rille (spesielt hos eldre hannkatter), som man også finner hos Thaileoparden. Ørene, som er plassert høyt på hodet, er store og brede ved roten. Ørene er alltid rettet direkte mot en interessant lyd.Från sidan ser man kroknosen med ett stopp som fortsätter och avslutas med lejonlik nedåtböj.

FIFe - Fédération Internationale Féline - är en dominerande huvudorganisaton i Europa för kattklubbar som NRR (Norge)www.nrr.no , SVERAK (Sverige) www.sverak.se och Felis Danica (Danmark) www.felisdanica.dk tillhör. FIFe-standarden för Koraten finns här: http://www1.fifeweb.org/dnld/std/KOR.pdf I den står mer utförligt om koratens hjärtformade ansikte, muskulösa silverskimrande kroppsbyggnad, något överdimensionerade ögon som ska balansera väl med öron och huvudform för att utgöra hjärtformen och vad som enligt standarden önskas på den perfekte koraten. Å andra sidan skulle alla korater påpeka att just de är perfekta...